Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Θαλασσινό καρναβάλι Χαλκίδας με…ιπτάμενα κρουασάν

Άρτος, θεάματα, θεσμική φιλανθρωπία, λευκή νύχτα με ωράρια και δικαιώματα λάστιχο

Του Γιώργου Παπαχριστοδούλου


«Λευκή νύχτα» απόψε στην Χαλκίδα στα πλαίσια του θαλασσινού καρναβαλιού, μιας πολυδάπανης δραστηριότητας του δήμου η οποία προωθεί την κυρίαρχη αισθητική του χυλώδους lifestyle και των δημοσίων σχέσεων - πριν δυο βδομάδες τραγούδησε ο Γιώργος Τσαλίκης, αύριο εμφανίζονται οι REC.
Η πληροφορία αναφέρει ότι αύριο. κατά τη διάρκεια του δρώμενου με τη μάχη των θεών του Ολύμπου στον Εύριπο, τα πληρώματα θα πετάξουν κρουασάν και μπισκότα προς το συγκεντρωμένο πλήθος στην προκυμαία.
Καλά διαβάζετε – αυτή η αθλιότητα, που θυμίζει τον Σημίτη που μοίραζε πεντοχίλιαρα στη Νίκαια στις εκλογές του 2000 ή τις εικόνες από τις πρώτες χρονιές της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα με τα μοιράσματα τροφίμων στον κόσμο που σαν μελεούνι έπεφτε στις πατάτες ή τα πορτοκάλια, θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο χορηγικού προγράμματος.
Όσο για την «λευκή νύχτα», τα εμπορικά θα είναι ανοιχτά από τις 7 το απόγευμα ως τις 12 το βράδυ. Πωλητές και πωλήτριες στην Αβάντων, την Ερμού, την Κριεζώτου, γκρινιάζουν για το χαμένο σαββατόβραδο, το χαμένο τριήμερο.
Οι ισχυροί της πόλης, όμως, έχουν ήδη αποφασίσει ποιο είναι το μέλλον της πολιτείας του Ευρίπου. Άρτος, θεάματα, θεσμική φιλανθρωπία, τουριστική πολιτική που απευθύνεται στα βαριά πορτοφόλια των Αθηναίων, λευκή νύχτα με ωράρια και δικαιώματα λάστιχο, πόλη επιχειρηματική του εφέ, της εικόνας, της αλόγιστης κατανάλωσης.

Η φωτογραφία από τις προετοιμασίες των κρουασάν και των μπισκότων στην αίθουσα 'Αριστοτέλης' - παλιός μανόλης ο τρελός στο παλιό δημαρχείο, το παλιό βυζαντινό που το έκλεισε η πολιτισμική ομοιομορφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου