Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Γιάννενα: Συγκέντρωση ειδών για πρόσφυγες από αλληλέγγυους φοιτητές

Σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες προχωρά το Δίκτυο Αλληλεγγύης- Πρωτοβουλία Φοιτητών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Σήμερα, Πέμπτη, 10 Μαρτίου, από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, τα παιδιά του δικτύου βρέθηκαν στην αρχή του πεζόδρομου της Καλλάρη, στην συμβολή με την Ανεξαρτησίας, όπου προχώρησαν σε συλλογή ειδών για τους πρόσφυγες. 

Προχτές Τρίτη προχώρησαν σε συλλογή ειδών στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου, ενώ βρίσκονται σε συνεργασία με κοινωνικούς χώρους όπως η «Αλιμούρα» (Γ. Ελιγιά 20, όπου επίσης συγκεντρώνονται είδη για πρόσφυγες καθημερινά από τις 6 το απόγευμα) και ο Αυτοδιαχειριζόμενος ΚΟΙνωνικός Χώρος Ιωαννίνων (κάτω από το δημοτικό ωδείο).

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015 
Το δίκτυο αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 με πρωτοβουλία κάποιων από τις πολιτιστικές ομάδες του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αυτή η κίνηση ενώ ξεκίνησε από τις πολιτιστικές φοιτητικές ομάδες, αγκαλιάστηκε και από άλλους φοιτητές και, όπως τονίζεται σε σχετικό κείμενο, απέκτησε τον δικό της χαρακτήρα. 
Συγκεκριμένα: «Ήρθε σε επικοινωνία με ανθρώπους, ομάδες ή συλλογικότητες που βρίσκονται στα σημεία παραμονής των προσφύγων ώστε να συνεισφέρει σε αυτή τη δράση. Στήριξε δράσεις αυτοοργανωμένων και μη χρηματοδοτούμενες. Επιπλέον, πάντα είχαμε ως στόχο ο τρόπος που επιλέγουμε να δρούμε να εκφράζει την κοινωνικο-πολιτική μας τοποθέτηση».
Τα ρούχα και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν στην πρώτη δράση της ομάδας (Οκτώβριος 2015) στάλθηκαν στην Πρωτοβουλία Αγώνα και Έμπρακτης Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη.
Τον περασμένο Νοέμβριο η πρωτοβουλία διοργάνωσε διασυλλογικό πάρτυ αλληλεγγύης στις φοιτητικές εστίες της Δομπόλης και με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν αγοράστηκαν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες τα οποία στάλθηκαν στην Ομάδα Αλληλεγγύης Προσφύγων της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου (ΟΑΣΙΣ).
Καταλήγοντας το Δίκτυο επισημαίνει ότι «όσο υπάρχει ανάγκη θα συνεχίζει τις δράσεις του πάντα με βάση την έμπρακτη και οριζόντια αλληλεγγύη».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου