Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Αμπελόκηποι: Στη λαϊκή υπό το κερδώο βλέμμα του ΤΑΙΠΕΔ

Τρίτη πρωί στη λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων, στην πλατεία Δημήτρη Χατζή, μια πρωτοβουλία την οποία, όπως φαίνεται, είχε ανάγκη η συγκεκριμένη γειτονιά της πόλης των Ιωαννίνων.

Αρκετοί παραγωγοί από τα περίχωρα του λεκανοπεδίου, αλλά και από Κοζάνη, Καστοριά, Πρέβεζα, Βέροια. Στο τέλος, συναντήσαμε δυο πάγκους με ψάρια, ενώ υπήρχε και παραγωγός μελιού. Το κλίμα φιλικό – πολλές καλημέρες, κουβεντούλα για την πολιτική κατάσταση, τα φορολογικά και τις συντάξεις, πού και πού και καμιά πιο δυνατή φωνή.  Όσο για τον ανταγωνισμό; Δουλεύει, δουλεύει: μισό ευρώ είχαν σε όλους τους πάγκους τα μανταρίνια!
Δυστυχώς, δεν υπήρχε παραγωγός βιολογικών προϊόντων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις δικές τους δυσκολίες με το νομικό πλαίσιο (πχ. ο δήμος Ιωαννιτών δεν εισάκουσε το αίτημα για ξεχωριστή λαϊκή αγορά οικολογικών προϊόντων, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες πόλεις).
Στην κάτω πλευρά, απέναντι από το υπερμάρκετ Μασούτης, βρίσκεται ένα από τα τρία οικόπεδα που ξεπουλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ΤΑΙΠΕΔ (εδώ: https://www.e-publicrealestate.gr/%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B1?ct_now). Στη δυτική πλευρά της λαϊκής, στη συμβολή της οδού Μακρή με την οδό Καλπακίου, το δεύτερο και πιο κάτω στον ίδιο δρόμο το τρίτο.


Οικόπεδα με θέα, φιλέτα για υποψήφιους επενδυτές που δεν αποκλείεται να σηκώσουν τίποτε εμπορικά μεγαθήρια, τα οποία θα καταπίνουν τη μεγαλύτερη πλατεία της ηπειρωτικής πρωτεύουσας, συγκεντρώνοντας όλο το χρήμα που κινείται στην ευρύτερη περιοχή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου