Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ιωαννίνων: Φωτογραφίες από την κοπή της πίτας

Συγκέντρωση ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο

Του Γιώργου Παπαχριστοδούλου


Με  το βλέμμα στραμμένο στις διεκδικήσεις του επόμενου διαστήματος που έχουν ως αιχμή την αποτροπή κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ιωαννίνων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016.
Το παρών στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, έδωσαν κοντά στα 40 άτομα - μέλη και φίλοι του σωματείου, με τον πρόεδρο του Παναγιώτη Κάλπη να καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών οι οποίες έχουν ως αιχμή το ασφαλιστικό και θα κορυφωθούν με την πανελλαδική απεργία η οποία προγραμματίζεται για τις 4 Φλεβάρη.
Την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου το σωματείο συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης την οποία διοργάνωσε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) Ιωαννίνων στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην οδό Παύλου Μελά, ενώ την Παρασκευή μέλη του σωματείου έδωσαν το παρών στις πικετοφορίες που κάλεσε το ΠΑΜΕ με αφετηρία την πλατεία της Καλούτσιανης και τη συνοικία των Σεισμοπλήκτων, ενώ θα συμμετάσχει στις δράσεις ενάντια στο ασφαλιστικό τις οποίες καλεί η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ.

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 19/1
Την ερχόμενη Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων όλες οι συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού καλούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης και των δανειστών.
Θα ακολουθήσει πορεία προς την Περιφέρεια Ηπείρου (κεντρική πλατεία), όπου συμβολικά θα καεί αντίτυπο του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου.
Αντίστοιχες συγκεντρώσεις καλούνται σε Αθήνα (στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης-πρώην πλατεία Κοτζιά), Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Αγρίνιο και Ηράκλειο, καθώς η Τρίτη έχει οριστεί πανελλαδική ημέρα δράσης.
Σε ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ επισημαίνει: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να σαρώσει ότι, έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση, μετά τις μεγάλες αντιλαϊκές ανατροπές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις θεσμοθέτησαν και εφάρμοσαν με τα μέτρα των δύο πρώτων μνημονίων.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια τρομοκρατικά επιχειρήματα των προηγούμενων, όσον αφορά την βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος. Δεν περιέχει καμιά αναφορά στην διαχρονική ληστεία των αποθεματικών των ταμείων, που ανέρχεται στα 100 δις ευρώ περίπου. Κι ακόμα επικυρώνει και θωρακίζει με νόμο τις μέχρι τώρα περικοπές των συντάξεων και των δώρων. Το σχέδιο αποτελεί  ταφόπλακα του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, αφού βασικός στόχος είναι η απόσυρση του κράτους και των εργοδοτών από την χρηματοδότηση του συστήματος. Γι’ αυτό έχει τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ και της ΕΕ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου