Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Με έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Δεν έχουνε αντιληφθεί τίποτα…

Χτες βράδυ βρεθήκαμε σε κοινό τραπέζι με έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Καλών προθέσεων ο άνθρωπος, ωστόσο οι πράξεις άλλα δείχνουν. Ψήφισε προαπαιτούμενα (δις), απείχε από την ψηφοφορία για το τελευταίο μνημόνιο επειδή, όπως μας είπε, «δεν μπορούσε να το αντέξει ψυχοσωματικά», ο Τσίπρας τον έβαλε ξανά στις λίστες, εξελέγη παρότι δεν ήθελε να κατέβει ξανά.
Δεν έχουνε αντιληφθεί τίποτα οι άνθρωποι.
Αδυνατούν να δουν αυτό που προξενούν οι πολιτικές τους αποφάσεις μέσα από έναν κουρελιασμένο κοινοβουλευτισμό, τους μιλάς για κίνημα κι αυτοδιαχείριση στην ΕΡΤ, τη Χαλκιδική, τον Αχελώο, τη ΒΙΟΜΕ κι ακόμη ζητάνε να τους πιέσουνε οι άνθρωποι της πολιτικής πράξης ώστε να βελτιώσουν τα πράγματα, δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει ότι «η λαίλαπα της ‘ανάπτυξης’ επιστρέφει τώρα πιο επιθετική σε βάρος της φύσης και των κοινωνιών».
Σου απαντούν το γνωστό «μα θέλετε τον Μεϊμαράκη» κι άλλα πασοκογενή (από τον καιρό των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων), σε παραπέμπουν
Μια στιγμή ένας παλιός μου καθηγητής από το λύκειο υπενθύμισε κάτι βασικό για τον δημόσιο βίο που οφείλει να διαχωρίζεται από τις ιδιωτικές υποθέσεις: «Δεν ήταν τίμια στάση να μην παραστείς στην ψηφοφορία για το μνημόνιο. Δεν μπορώ να απουσιάζω όταν βρίσκομαι σε θέση ευθύνης επειδή χτες βράδυ στραβοκοιμήθηκα με τη γυναίκα μου».
Δίκιο έχεις Γιάννη. Με άλλα λόγια: δεν μας νοιάζει τι κάνουνε οι άλλοι στα κρεβάτια τους (ή τα σπίτια τους). Μας ενδιαφέρει όταν κι εάν τους παραχωρούμε μια εντολή, να λογοδοτούν στην κοινωνία. Να φέρουν την ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου