Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Ούτε μία αράδα για τους απλήρωτους;

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η μεταλλοβιομηχανία SPIDER
του Γιώργου Παπαχριστοδούλου

Οι 135 εργαζόμενοι στη μεταλλοβιομηχανία SPIDER ιδιοκτησίας της οικογενείας Πέτσιου απεργούν από τη Δευτέρα, 2 Ιουνίου. Απλήρωτοι από 8 έως 10 μήνες σε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ηπείρου, η οποία έχει επεκταθεί ήδη στο εξωτερικό στα Βαλκάνια κι αλλού. Μεγάλο κεφάλαιο όπως καταλαβαίνουμε.
Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ (είχε άλλωστε στηρίξει την απεργία στο κομμάτι της ανακύκλωσης στην ίδια επιχείρηση), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων το οποίο μετά από πίεση έλαβε απόφαση για διήμερη απεργία την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη. Από το ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε φωνή ούτε ακρόαση που λένε. Ούτε μία αράδα υπέρ των απεργών; Ας το αποδώσουμε την μετεκλογική κούραση…
ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ: Με την ευκαιρία: από τη στιγμή που, όπως ισχυρίζεται η εργοδοσία στη συγκεκριμένη βιομηχανία, δεν υπάρχει ρευστό για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που έχουν φτάσει στα όρια τους αλλά αντιστέκονται σθεναρά στους εκβιασμούς, ας αφεθεί το εργοστάσιο στα χέρια τους. 
Δεν μπορεί: την πρώτη ύλη, τα σκουπίδια στην ανακύκλωση, αλλά και αγοραστές για τους κάδους, οι εργαζόμενοι θα τα βρουν!
Τι σημαίνει κάτι τέτοιο; Πολύ απλά ότι μία επιχείρηση που ασχολείται με τα χρυσοφόρα σκουπίδια, έχει πάντοτε μέλλον…

*πρώτη δημοσίευση στο pamvotispress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου