Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Οι πορείες ενάντια στη διαθεσιμότητα στα Γιάννενα σε εικόνες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιώργος Παπαχριστοδούλου 
Δύο πορείες ενάντια στις επικείμενες απολύσεις εκπαιδευτικών που μπήκαν το καλοκαίρι σε διαθεσιμότητα πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 19 Μαρτίου στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ.
Στη συγκέντρωση τη; ΑΔΕΔΥ και της ΕΛΜΕ συμμετείχαν κοντά στα 500 άτομα, ενώ γύρω στους 100 πορεύτηκαν με το ΠΑΜΕ. Ξεχώρισε από την πορεία της  ΕΛΜΕ το σύνθημα: «Το υπουργείο θέλει σχολεία μαγαζιά / με τους γονείς πελάτες και αμόρφωτα παιδιά».
Το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο και την Παρασκευή.
Την Πέμπτη στις 11 το πρωί η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καλεί συγκέντρωση μπροστά από την Περιφέρεια, κινητοποίηση η οποία θα επαναληφθεί στο ίδιο σημείο στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Την Παρασκευή στις 11 το πρωί καλείται με αφετηρία την Ακαδημία πανεκπαιδευτικό πανηπειρωτικό συλλαλητήριο. 
Τα κορίτσια της ΕΡΑ Ιωαννίνων κατεβαίνουν τον πεζόδρομο της Βύρωνος. Με τη…στολή τους (δεξιά) για να διαδηλώσουν ενάντια στο «μαύρο». Όπως έλεγε το θερινό σύνθημα «Τα ‘μαύρο’ δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις / στο δρόμο λαέ μπορείς να τους νικήσεις ή γεννιούνται συνειδήσεις» (προτιμητέα η δεύτερη εκδοχή)
 Στις 11 ήταν το ραντεβού στο Εργατικό Κέντρο, στην Ελιγιά, ωστόσο, πάντα υπάρχει χρόνος για να φτιαχτεί ένα πανό. Στον πεζόδρομο της Καλλάρη. Το σπρέυ κάνει πάντα γρήγορα τη δουλειά!


Κατά τις 11:30 δεν έχει ακόμη κλείσει ο δρόμος. Πρέπει να γίνουν και δηλώσεις στα τοπικά κανάλια και τα ραδιόφωνα...
Μετά τον Χρήστο Γρίβα, πρόεδρο του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, σειρά είχε η Κωνσταντίνα Ρίζου, εκπαιδευτικός στο 3ο ΕΠΑΛ η οποία κατήγγειλε τον καθημερινό εμπαιγμό που υφίστανται οι υπό απόλυση εκπαιδευτικοί

Άσε που έλειπαν οι πορτοκαλί σημαίες της ΕΛΜΕ. Έφτασαν me δίκυκλο και ο μαθηματικός Γιάννης Μακρίδης ξεκίνησε καριέρα «μεταφοραί-διανομαί» 


Συναντήσεις στο Ρολόι: το ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από το δημαρχείο κατεβαίνει, η ΕΛΜΕ με καμιά πεντακοσαριά να ακολουθούν ανεβαίνουν για να καταλήξουν μετά τις 12.30 στην κεντρική πλατεία
 Και οι δάσκαλοι στον αγώνα (ο κύριος στα αριστερά άρχισε να ιδρώνει- είχε ανοιξιάτικη ζέστη)
 Και οι εργαζόμενοι από το πανεπιστήμιο στον αγώνα
 Τους ακούμε στους 88,2 στα fm και στο ertopen.com !

Στον αγώνα και οι εργαζόμενες στο ‘Βοήθεια στο Σπίτι’. Πίσω το πανώ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι ακολουθούν ΕΣΕ Ιωαννίνων και Λαϊκή Αντίσταση (σύμπραξη του μ-λ χώρου)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου