Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Με οδηγό την...Coca Cola

Μικρή συμμετοχή στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών
ΚΕΙΜΕΝΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιώργος Παπαχριστοδούλου


Κόσμο δεν είχε η σημερινή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα-απόλυση, ωστόσο, είχε...Coca Cola. Με επικεφαλής τους απλήρωτους εργαζόμενους από το εργοστάσιο της πολυεθνικής στη Θεσσαλονίκη, περίπου 100 εκπαιδευτικοί και αλληλεγγύοι πορεύτηκαν στο κέντρο των Ιωαννίνων συμμετέχοντας στη στάση εργασίας των δασκάλων και την 24ωρη απεργία της ΟΛΜΕ, με σύνθημα ‘Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι / να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι’.
Το μπλοκ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων
Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στα Γιάννενα στο πλαίσιο πανελλαδικής εξόρμησης ενημέρωσης των καταναλωτών για το κλείσιμο της μονάδας παραγωγής στη Θέρμη.
Βρίσκονται σε απεργία εδώ και 130 ημέρες και ζητούν από τους καταναλωτές να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα της εταιρείας ( Coca Cola, Fanta, Amita, νερό Αύρα) έως ότου επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, η γραμμή παραγωγής του οποίου μεταφέρθηκε στη γειτονική Βουλγαρία.
Στο πλαίσιο της εξόρμησης με σύνθημα «ούτε γουλιά» (άλλο κλιμάκιο εργαζομένων βρέθηκε στα Γρεβενά) κόλλησαν αφίσες σε κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων, ανήρτησαν πανώ στην κεντρική πλατεία και συμμετείχαν στη συγκέντρωση η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι από την Ακαδημία.
Και μία αναμνηστική φωτογραφία, στο τέλος, στα σκαλιά της περιφέρειας...Είχε και ήλιο, οπότε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου