Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Γιάννενα: Συγκέντρωση ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας


Διαμαρτυρία υγειονομικών σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια Ηπείρου ενάντιο στο νομοσχέδιο που διαλύει τον ΕΟΠΥΥ-ΚΕΙΜΕΝΟ,ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιώργος Παπαχριστοδούλου 
Ένα ακόμη μήνυμα ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας έδωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης, 6 Φεβρουαρίου στα Γιάννενα γιατροί και υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος υγείας συμμετέχοντας στην πανελλαδική ημέρα δράσης του ιατρικού κόσμου, με αφορμή την επικείμενη ψήφιση στο κοινοβούλιο του νομοσχεδίου με το οποίο διαλύεται ο ΕΟΠΥΥ και μετατρέπεται σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Με κύριο χαρακτηριστικό την ισχνή συμμετοχή και με απαραίτητο αξεσουάρ τις ομπρέλες για να προστατευτούν από το ψιλόβροχο, περίπου 50 γιατροί και εργαζόμενοι στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων και σε μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας διαδήλωσαν στην κεντρική πλατεία, μπροστά από το κτίριο της περιφέρειας Ηπείρου, την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο Γεωργιάδη το οποίο, όπως σημείωσαν, παραδίδει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια υγεία βορά στους ιδιώτες με το κόστος να το επιβαρύνονται οι πολίτες.
Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο προβλέπεται το κλείσιμο Κέντρων Υγείας και πολυιατρείων του ΕΟΠΠΥ με συνέπεια οι ασθενείς να αναγκάζονται να απευθυνθούν στα νοσοκομεία τα οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες, λόγω περικοπών, σημείωσε ο Γιώργος Φλούδας, εκ μέρους των εργαζομένων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να απευθυνθούν στα ιδιωτικά ιατρεία και να επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο.


Όσο πληρώνουμε χρέος, δημόσια υγεία δεν πρόκειται να υπάρξει τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Πρέντζας, μέλος της γραμματείας Υγείας – Πρόνοιας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Ιωαννίνων, θέτοντας παράλληλα και θέμα εξόδου της χώρας από την ΕΕ ώστε να εξασφαλιστεί το βασικό αγαθό της υγείας. Ο ίδιος κατηγόρησε για υποκρισία στελέχη της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) τα οποία συμμετείχαν στη συγκέντρωση και τάσσονται υπέρ επενδύσεων στο χώρο της υγείας για τις οποίες στο τέλος θα πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες.
Τα μικρά οδοντιατρεία αντιμετωπίζουν και αυτά προβλήματα από την ασκούμενη πολιτική σημείωσε ο Σπύρος Σταχούλης εκ μέρους της Αριστερής Παρέμβασης Οδοντιάτρων απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στο λαό για ανατροπή της κυβέρνησης και έξοδο από την ΕΕ. Ο ίδιος κατηγόρησε την ηγεσία του τοπικού οδοντιατρικού συλλόγου ότι δεν συμμετείχε στη συγκέντρωση, παρότι υπήρχε πανελλαδικό κάλεσμα του συλλόγου.
Ο χώρος της υγείας πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλον από τις μνημονιακές πολιτικές τόνισε ο Χρήστος Γρίβας, πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για τη δημιουργία ενός μετώπου εργαζομένων το οποίο θα διεκδικήσει δωρεάν, χωρίς προϋποθέσεις, δημόσια υγεία για όλους.

*ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητες στην εκπαίδευση καλείται αύριο Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, από τους φορείς της εκπαίδευσης.
Το συλλαλητήριο στηρίζεται από το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και ξεκινά στις 12 το μεσημέρι από την Ακαδημία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου