Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

«Ο νέος φορολογικός θα μας εξοντώσει»


Παράσταση διαμαρτυρίας εμπόρων, λογιστών στα Γιάννενα

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στον νέο φορολογικό νόμο τον οποίο χαρακτηρίζουν εξοντωτικό λόγω των προστίμων τα οποία προβλέπονται πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής, 14 Φεβρουαρίου μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, στα Γιάννενα, έμποροι, λογιστές, δικηγόροι, μηχανικοί.
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και του Συλλόγου Οικονομολόγων.
Την περασμένη Δευτέρα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων ν. Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη τοπικών φορέων στην οποία τονίστηκε η ανάγκη για κοινή δράση. Συμμετείχαν Οικονομικό, Τεχνικό, Εμπορικό Επιμελητήριο, Δικηγορικός Σύλλογος, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων.
Στο ψήφισμα το οποίο κατατέθηκε στην περιφερειακή αρχή Ηπείρου και τον περιφερειάρχη Ηπείρου τονίζεται το αίτημα για απόσυρση του νόμου και κατάργηση των υπέρογκων προστίμων.
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις επόμενες δράσεις των επαγγελματιών απηύθυναν προς τους 10.500 επαγγελματίες του νομού ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ, κ. Χορέβας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Δημητρίου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος των λογιστών κ. Τσαβαλιάς ανέφερε ότι ακόμη και να μειωθούν τα πρόστιμα, θα παραμείνουν εξωπραγματικά, ενώ αναρωτήθηκε πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν επιχειρηματίες από ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων (Ζαγόρι, Κόνιτσα, Τζουμέρκα, Πωγώνι) να προχωρήσουν σε εξοφλήσεις τιμολογίων μέσω τραπεζών.
Συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Εφορίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη από την Ένωση Φοροτεχνικών του νομού Θεσπρωτίας η οποία, μεταξύ άλλων, ζητά την κατάργηση του εξοντωτικού προστίμου, ύψους 10.550 ευρώ, για τη μη αναγραφή έστω κι ενός ατόμου στη μηνιαία Α.Π.Δ. και την άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών για εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα του ν. 4172/2013 και επαναφορά αφορολογήτου ορίου τουλάχιστον στο ύψος του εισοδήματος φτώχειας όπως αυτό προσδιορίζεται από την Ε.Ε.
Λογιστές και οικονομολόγοι εκτιμούν ότι εάν ισχύσουν οι ρυθμίσεις του νόμου, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει βάλει λουκέτο το 30% με 35% των επιχειρήσεων της Ηπείρου!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου