Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τίποτε...

Τους ενοχλεί που δεν στολίστηκε η πόλη..
Του Γιώργου Παπαχριστοδούλου


Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τίποτε. Ζουν στον δικό τους κόσμο κι επιχειρούν να μας πείσουν ότι ο ψεύτικος κόσμος της κατανάλωσης από τον οποίο προφανώς προσδοκούν να επιβιώσουν (σε βάρος των υπολοίπων;) είναι ο κόσμος όλων.
Διαβάζω στην ιστοσελίδα του τοπικού περιοδικού «Επιλογές» παράπονα για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό των Ιωαννίνων με την κατηγορία σε βάρος της δημοτικής αρχής ότι δεν προσφέρει «ορισμένες στιγμές ψυχολογικής ανάτασης στους πολίτες» (http://epilogesmagazines.gr/viewarticle.php?productID=3663&id=379).
Άλλοι έστελναν μηνύματα προχτές στη μεσημεριανή  ραδιοφωνική εκπομπή της Β. Στασινού στον «Βήμα FM» διαμαρτυρόμενοι για τους ίδιους λόγους.
Λες κι εκείνο που θα λείψει από την πόλη, από κάθε πόλη αυτής της χώρας που βρίσκεται ήδη στον γκρεμό με εκείνους που την έσπρωξαν να γελάνε χαιρέκακα, είναι τα φώτα και τα στολίδια των Χριστουγέννων.
Η επίπλαστη ευημερία του καταναλωτισμού και το αποκοίμισμα στην ψευδαίσθηση ότι είμαστε χαρούμενοι επειδή τα στολίδια στο δικό μας δέντρο είναι πιο φανταχτερά από τα δέντρα των άλλων.
Συνήγορος της δημοτικής αρχής δεν είμαι- ευτυχώς- κι ούτε πρόκειται να γίνω (ο αυταρχισμός της, όπως και των προηγούμενων, φάνηκε κάμποσες φορές κατά τη διάρκεια της θητείας της).
Καλά έκανε, ωστόσο, και δεν στόλισε την πόλη όσο θα ήθελε η δημοσιογραφία των δημοσίων σχέσεων, των κλισέ και η ανοησία όσων κοιτάνε τα πλουμιστά στολίδια για να φτιασιδιώσουν μία κοινωνία που βυθίζεται στην ανισότητα και τη φτώχεια. Κι ας ελπίσουμε ότι η απόφαση για λιγότερα στολίδια δεν οφείλεται μόνον στα άσχημα οικονομικά του δήμου, αλλά συνεπάγεται μία αλλαγή νοοτροπίας. 
Άλλωστε, όποιοι ήθελαν και μπορούσαν καλώς στόλισαν τις αυλές, τις εξώπορτες, τα μπαλκόνια τους. Φτάνει…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου