Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

"Σφήνα" Θ. Μπέγκα σε Φ. Φίλιο


Του Γιώργου Παπαχριστοδούλου


Την υποψηφιότητά του για να τεθεί επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης, 19 Δεκεμβρίου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV1 και τον δημοσιογράφο Πάνο Μπούρχα ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων για θέματα περιβάλλοντος Θωμάς Μπέγκας. 

Το παιχνίδι στην παράταξη του νυν δημάρχου Φ. Φίλιου ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου «χοντραίνει» κι αυτό διότι η ανακοίνωση της εσωπαραταξιακής υποψηφιότητας έρχεται τρεις ημέρες μετά την ολομέλεια της παράταξης στο ξενοδοχείο Du Lac και μία ημέρα μετά τη δημοσκόπηση του Οικονομικού Τμήματος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων για λογαριασμό  του τηλεοπτικού σταθμού Ioannina TV σύμφωνα με την οποία ο νυν δήμαρχος Φ. Φίλιος έχει προβάδισμα νίκης στις εκλογές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 10,5% των πολιτών θα ψήφιζε για δήμαρχο τον Φ. Φίλιο με τον επικεφαλής της τοπικής δεξιάς Ν. Γκόντα να ακολουθεί με 8,7% και τον κ. Μπέγκα, μεταξύ άλλων απαντήσεων, να λαμβάνει το πολύ χαμηλό ποσοστό του 1,4%.

Η υποψηφιότητα Μπέγκα επιχειρεί να εκφράσει το παλιό «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ και την κάνω αβάντα στα συμφέροντα Δημοκρατική Αριστερά σε μία κατεύθυνση νεοφιλελεύθερης διαχείρισης του δήμου Ιωαννιτών πασπαλισμένης με έννοιες όπως καινοτομία, επιχειρηματικότητα κλπ.

Πέρα από την σύγκρουση συμφερόντων, η οποία εκφράζεται όπως καταλαβαίνει κανείς και σε επίπεδο τηλεοπτικών καναλιών, τα ερωτήματα είναι δύο:

-Ποιοι και με τι διαδικασία θα ψηφίσουν στα μέσα Ιανουαρίου, όταν και προσδιορίζεται η σχετική διαδικασία, στην «Ενότητα Πολιτών» τον επικεφαλής της παράταξης;

-Τι θα κομίσει μία υποψηφιότητα του κ. Μπέγκα στα τοπικά δημοτικά πράγματα. Με τι πολιτικό πρόγραμμα δηλαδή, πέρα από τις γνωστές συμμαχίες κορυφής μεταξύ τοπικών κομματικών παραγόντων οι οποίοι ευθύνονται για την φτωχοποίηση της κοινωνίας, θα πειστούν οι πολίτες να ψηφίσουν.
Το ίδιο ισχύει και για τους υπολοίπους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου