Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Τρεις μήνες απλήρωτοι στον Αρβανιτίδη

Τρεις μήνες απλήρωτοι...
Στάση εργασίας και στο κατάστημα των Ιωαννίνων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Παπαχριστοδούλου

Προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 12 ως τις 4 το μεσημέρι προκηρύχτηκε για σήμερα Σάββατο, 6 Απριλίου σε όλα τα καταστήματα των σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης. Στάση εργασίας με κύριο αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων των τριών τελευταίων μηνών πραγματοποιήθηκε και στο κατάστημα των Ιωαννίνων επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη (παλιά Ένωση).

Η είσοδος του καταστήματος αποκλείστηκε από συνδικαλιστές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων του νομού Ιωαννίνων (πρόσκειται στο ΠΑΜΕ), χωρίς ωστόσο να παρεμποδιστεί η λειτουργία του, αφού η συμμετοχή στη στάση εργασίας ήταν δυστυχώς μικρή, ενώ το παρών στην κινητοποίηση έδωσαν και μέλη του σωματείου εργαζομένων στο κατάστημα Praktiker των Ιωαννίνων όπου η εργοδοτική τρομοκρατία, όπως καταγγέλλεται, χτυπάει «κόκκινο».
«Στις απειλές τους, τους εκβιασμούς τους, στην τρομοκρατία τους απαντάμε με αποφασιστικότητα, με ουσιαστική συμμετοχή, με ενότητα και οργανωμένη πάλη για τη διεκδίκηση του αυτονόητου, την πληρωμή του μισθού μας χωρίς καθυστερήσεις», σημειώνει ανακοίνωση του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ» ζητώντας , εκτός από την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, την ανάκληση όλων των απολύσεων στις οποίες έχει προβεί, πανελλαδικά, η εργοδοσία.
Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και την εκπομπή «Μικρού Μήκους» η πρόεδρος του σωματείου Χριστίνα Τουλκιαρίδου, έκανε λόγο για εργοδοτική τρομοκρατία η οποία απέτρεψε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή περισσοτέρων εργαζομένων στη σημερινή κινητοποίηση, ενώ διέψευσε το επιχείρημα της εργοδοτικής πλευράς ότι η επιχείρηση δεν τα καταφέρνει από τη στιγμή που, όπως είπε, το τρόφιμο είναι ένα πρώτο είδος λαϊκής ανάγκης και ο κόσμος έρχεται να ψωνίσει.
«Μπορεί να μην είναι τα κέρδή τους όσο ήταν , αλλά σίγουρα δεν έχουν χασούρα. Κι αυτή τη χασούρα, από εκεί που έβγαζαν 100 και τώρα βγάζουν 80, πρέπει να την πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι στην ουσία», σημείωσε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε η ίδια, την ίδια στιγμή η επιχείρηση προχωρά σε επενδύσεις, ενώ προβαίνει σε περικοπές μισθών πιέζοντας παράλληλα για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου