Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Σταύρωσον αυτούς σιωπηλή πλειοψηφία!


“Άρον άρον σταύρωσον αυτόν” φώναζαν για τον Ιησού στον Πόντιο Πιλάτο σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Λουκά. Άρον άρον σταύρωσον αυτούς”, θα φωνάζουν πιο δυνατά από την ερχόμενη εβδομάδα οι υποστηρικτές για τους υποψηφίους των εκλογών.
Όσο κι αν θέλουμε όμως, όσο κι αν μας πιέσει η χιονοστιβάδα των ανακοινώσεων και των διακηρύξεων θα ζήσουμε μία βουβή προεκλογική περίοδο.
Βουβή και σφιγμένη όπως έχουν γίνει πλέον όλες οι γιορτές όπως αυτή που ξεκινά από σήμερα ή ξεκίνησε από χτες για κάποιους. Κι επειδή αρκετοί θα εργάζονται κι επειδή πολλοί στενεύονται με τα χρήματα και τους λογαριασμούς κι επειδή μοιάζει το όραμα και το όνειρο να έχουν σβήσει.
Κάποιοι θα αναζητήσουν νόημα σε αυτό που ονομάζουν αναστάσιμο μήνυμα- αλλά, πάει πέρασε για τους εμπόρους της ελπίδας και της μετά θάνατον ζωής η εποχή που η κοινωνία ρύθμιζε τα πάντα με βάση τη μεταφυσική υπόσχεση ενός άλλου κόσμου που δεν έρχεται ποτέ. 

Πώς το είχε πει ο Νίτσε; Ο θεός πέθανε. Κι όταν η ιδέα του ξαναγυρνά έχει χαθεί η πρωτοκαθεδρία του αισθητού κόσμου. Όσο για τη βουβή προεκλογική περίοδο στην οποία πρωθυπουργός θα είναι ο προφήτης Λουκάς, ας ελπίσουμε να μην δικαιωθούν εκείνοι που φοβούνται τους σιωπηλούς πλειοψηφούντες. Εκείνους που δεν παίρνουν θέση και σιωπηλά υπομένουν καταδικάζοντας καμιά φορά κι όσους ονειρεύονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου