Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Λάδι και τσίπουρο

Κάτι πρέπει να φέρουμε κι ’μεις, κάτι πρέπει να φέρουμε κι εμείς. Η ερώτηση στριφογύριζε στο μυαλό του δημάρχου, αλλά δεν μπορούσε να βρει την ιδέα. Προς στιγμήν σκέφτηκε την Χρυσοβίτσα.

Τον απέτρεψε η σκέψη ότι μπορεί να θυμώσει ο Αλέκος αφού είναι της αρμοδιότητος και εντοπιότητός του - Μετσοβίτης γαρ. 
Πληκτρολόγησε στο λάπτοτ «ανταλλαγή προϊόντων Δήμοι» κι εκεί που έψαχνε – αφού κάποια στιγμή μπήκε και στο μέιλ, αλλά ακόμη δεν έχει έρθει η πρόσκληση από τον Κουβέλη με το κείμενο για στήριξη που του έχει ζητήσει- έπεσε πάνω στο λάδι.
Το ένα έλεγε λάδι Ηρακλείου, το άλλο Καλαμάτας. Πιο κοντά η δεύτερη (από εκεί είναι και ο Μπένος με τα θέατρα). Άσε που με το Ηράκλειο έχουνε κόντρα κι αυτοί του ΠΑΣ- μην αρχίσουν να λένε ότι στηρίζουμε του οφητζήδες και μας χύσουνε το λάδι. Κατέληξε στο λάδι και για έναν επιπλέον λόγο: έχουν μειωθεί οι γεννήσεις στην πόλη. Οπότε, έπρεπε να επιβεβαιωθεί κι εκείνη η πικάντικη σοφία για το λάδι και το βράδι!

Στο μέγαρο της Ανδρέα Παπανδρέου η ώρα είχε περάσει.  Είχε τελειώσει και το δελτίο του ITV. Το λάδι είχε πάρει το δρόμο του για δω - το ανέλαβε ο Φίλιππας (για να μην φωνάζει κιόλας ότι δεν του δίνουμε αρμοδιότητες). 
Αλλά, πρέπει κάτι να στείλουμε κι εμείς. Δικό μας προϊόν. Ασημικά είπε ένας. «Μπα. Θα φανούμε πλούσιοι στα γρόσια. Να φάει θέλει ο κόσμος. Τι τον νοιάζουνε τα λούσα; Μόνο στο Κολωνάκι θα μπορούσαμε». Γάλα και φέτα ΔΩΔΩΝΗ; «Άστο θα φωνάζει ο Τζίμας και θα τους κάνουμε αβάντα». Πίτες; Χαλάνε! Ο Βασίλης, που οι δουλειές τους έφεραν κοντά και  δεν αντέχει και τον ποπολάρο Τσάγκα, είχε μία έξοχη ιδέα: «Θα στείλω το νερό μου!». 
Στο άκουσμα της ιδέας ανάμεικτες οι αντιδράσεις. Όχι, δεν μπορείς να του πεις (πολύ το έχει να…φύγει), αλλά ναι; Θα καταντήσουμε παράρτημα του ΣΚΑΪ που έχει φυτέψει κάθε ραχούλα και γωνιά. Ο σιωπηλός δήμαρχος (τα είχε μάθει αυτά τα κόλπα από τα κόκκινα θρανία- η καθοδήγηση μιλά όταν πρέπει) με βραχνό χαμόγελο έδωσε τη λύση: «Πάμε για τσίπουρα! Τσίπουρο θα τους στείλουμε, ρε!!!».


Γ.ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ από το ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου