Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Η Καλούτσιανη περιμένει τον πελαργό της


Έρημος το απόγευμα της Κυριακής 25 Μαρτίου ο μιναρές στο Τζαμί της Καλούτσιανης στα Γιάννενα καθώς δεν έχει έρθει ακόμη ο ανοιξιάτικος επισκέπτης και περιστασιακός κάτοικος του. Σε αντίθεση με τα Γιάννενα, στη Φιλιππιάδα που φημίζεται για τους φτερωτούς της κατοίκους, έφτασε ο πρώτος πελαργός.

Κάτοικος της περιοχής απέστειλε στον πιτσιρίκο (pitsirikos.net), τον διασημότερο Έλληνα μπλόγκερ, τη φωτογραφία από την έλευση του πελαργού την περασμένη Τετάρτη 21 Μαρτίου (δες: http://www.epirusonline.gr/articles/news/o_protos_pelargos_ste_pilippiada)
Ο πελαργός εγκαταστάθηκε στη φωλιά του σε στύλο της ΔΕΗ.
“Αφού δηλώσω πως 'ζηλεύω τα πουλιά γιατί έχουνε φτερά κι αλλάζουνε πατρίδες κάθε τόσο', σκέφτομαι πως αυτή θα έπρεπε να είναι η πρώτη είδηση των ημερών: Ότι ήρθε ο πρώτος πελαργός! Αχ, είναι η φύση των πραγμάτων”, σχολίασε ο Πιτσιρίκος.

Στα Γιάννινα, με προσμονή θα περιμένουμε τον ανοιξιάτικο επισκέπτη μας, να στήσει τη φωλιά του στο τζαμί, να έρθουν οι φίλοι του, να ζευγαρώσει, να γεννήσει κι ύστερα τον Αύγουστο να φύγει για το μακρινό του ταξίδι.
Να αποκτήσει κατοίκους ο μιναρές. Κι εμείς να κοιτάμε ψηλά τον ουρανό (που ανήκει σε όλους) ρίχνοντας ταυτοχρονα μία ματιά στο αποσιωπημένο παρελθόν αυτής της πόλης πόλης βιώνοντας τον κομματιασμένο μας χρόνο μέσα από το χρόνο της φύσης.
Για να ξεχνάμε και τα καθημερινά που μας πληγώνουν (επειδή κάποιοι μας στερούν το μέλλον αφού δεν θέλουν να ανήκουν όλα σε όλους). Για να δούμε. Θα έρθει;


Γ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ από την εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου