Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Δεν τον έβγαζαν διά βοής;


Βρέθηκε λύση όσον αφορά το χαράτσι των ακινήτων μέσω ΔΕΗ: με επείγουσα εγκύκλιο του ο υπουργός των Οικονομικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (το γράφουμε για το χωνέψετε) Β. Βενιζέλος διαμηνύει (δυνατό ρήμα, που δείχνει επιβολή) πως θα απαγορεύεται να πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά όσων δεν πληρώνουν (είτε επειδή δεν έχουν είτε επειδή δεν επιθυμούν αφού αναρωτιούνται πώς γίνεται πάλι να τρέφουμε τις τράπεζες). 

Εάν το μέτρο δεν γίνει αντιληπτό από το λαό, εξετάζεται το ενδεχόμενο να απειλούνται με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα όσοι δεν πληρώνουν (επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να δυσφημίζουν τη χώρα στο εξωτερικό κι εμείς θέλουμε τουρίστες).
Άλλες πληροφορίες που θέλουν τους επαγγελματίες σε τουριστικές περιοχές να μην πληρώνουν λογαριασμούς ώστε να κόβεται το ρεύμα και να δημιουργείται ερωτική ατμόσφαιρα στα παρά θιν’ αλός μπαράκια και καφετέριες, ελέγχονται ως ανακριβείς, έστω κι αν ένας από τους τρόπους για να επιβιώσει η χώρα είναι επιστρέψουμε στην πατροπαράδοτη τουριστική πολιτική του greek καμάκια.
*Κομμένοι οι εξυπνακισμοί (μην βάζουμε και ιδέες). Όπως καταλάβαμε διαβάζοντας το ρεπορτάζ από τα έσωθεν ενημερωμένα “Τα Νέα” (Δευτέρα 12/3/2012) από την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ η πλευρά Βενιζέλου οχυρώθηκε πίσω από το καταστατικό του κόμματος και δεν επέτρεψε τις υποψηφιότητες των Παπουτσή, Τζουμάκα.
Πώς και δεν τηρήθηκε η πρακτική του υποψηφίου ηγέτη ο οποίος, παρότι συνταγματολόγος, έχει τσαλαπατήσει ουκ ολίγες φορές το σύνταγμα (μέχρι και αναδρομική τροπολογία για να γλιτώσει ο ίδιος κατέθεσε);
Με το ευαγγέλιο της ηθικής και της πιστής τήρησης του καταστατικού θα πορεύεται από εδώ και πέρα το κόμμα;
Θα μπορούσαν να είναι κι άλλοι υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ εάν υπήρχε η διάθεση για μία διευρυμένη ερμηνεία του καταστατικού. Αλλά, επειδή η κάλπη είναι περίεργη δεν ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται. Οπότε, ας εκλεγεί πρόεδρος με σταλινικού τύπου ποσοστά, μην πάθουμε και κανά στραπάτσο...
Μα, καλά δεν τον έβγαζαν πρόεδρο διά βοής να τελειώνουμε;


*Στη φωτό ο Β. Βενιζέλος  με τους παππούδες του, Κώστα Βασιλείου και παπα- Βαγγέλη Βενιζέλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου