Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Μία συζήτηση για την κρίση του τύπου

Βαβυλωνία και Unfollow παρουσιάζονται στο Θυμωμένο Πορτραίτο


Τα περιοδικά ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ και UNFOLLOW διοργανώνουν παρουσίαση των τευχών τους το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο καφέ Θυμωμένο Πορτραίτο, Ιωάννινα, Καποδιστρίου 20.
Θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Η κρίση του τύπου- Μία συζήτηση για τα αίτιά της και τη δυνατότητα επιβίωσης του έντυπου λόγου».
Στην παρουσίαση θα μιλήσουν: Αυγουστίνος Ζενάκος (περιοδικό UNFOLLOW), Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου (περιοδικό UNFOLLOW), Γιώργος Παπαχριστοδούλου (περιοδικό ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ).
Το διμηνιαίο πολιτικό περιοδικό «Βαβυλωνία» γεννήθηκε την εποχή που η κοινωνία αποκηρύσσει τις λογικές των πρωτοποριών και εκπροσωπήσεων, προτάσσοντας με κραυγαλέο και αγωνιώδη τρόπο την αναγκαιότητα μιας πραγματικής αλλαγής, που θα έρθει μέσα από τη συμμετοχή και τη δημιουργία κοινωνικών δομών όπου η εξουσία δεν θα έχει κανένα λόγο. Με αιχμή του δόρατος το πρόταγμα της άμεσης δημοκρατίας, η κοινωνία αποζητά να διώξει από πάνω της τα βαρίδια κάθε ιδεολογίας και προτάσσει το αυτεξούσιο του συλλογικού ατόμου. Σε μια τέτοια στιγμή, ο ουσιαστικός διάλογος και η πολιτική ζύμωση κρίνονται αναγκαία. Το τρίτο τεύχος περιοδικού κυκλοφορεί με συνέντευξη του Julian Assange για το Wikileaks. Στη συντακτική του ομάδα μεταξύ άλλων συμμετέχουν: Ε. Σκυφτούλης, Φ. Πατσάκης, Αλ. Σχισμένος, Γρ. Τσιλιμαντός, Δημ. Κωνσταντίνου. Η ιστοσελίδα του περιοδικού είναι: www.babylonia.gr/magazine.
Το Unfollow είναι μηνιαίο, έντυπο, ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό. Αποτελεί προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα περιοδικό που θα διευθύνεται και θα συντάσσεται από δημοσιογράφους. Γεννιέται από το περιβάλλον της κρίσης και προσπαθεί να αντιτάξει στην Κατάσταση Εξαίρεσης, που κυριαρχεί τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή πολιτική, την ανάγκη για παρατήρηση, καταγραφή, ανάλυση και καλύτερη περιγραφή του κοινωνικού πεδίου.
Στη συντακτική του ομάδα μεταξύ άλλων συμμετέχουν: Κώστας Βαξεβάνης, Λεωνίδας Βατικιώτης, Αυγουστίνος Ζενάκος, Κατερίνα Κιτίδη, Old Boy, Πιτσιρίκος, Άρης Χατζηστεφάνου, Νέλλη Ψαρρού.
Το 1ο τεύχος του Unfollow θα βρίσκεται στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα από σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου. Η ιστοσελίδα του περιοδικού: www.unfollow.gr.com.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου